90 balls bingo

90 ball bingo90 balls bingo eller 90 bollars bingo som vi säger på svenska är en rolig variant av bingo spel som vi har sett blivit mer och mer populärt den senaste tiden bland de svenska bingo älskarna. Denna variant av bingo finns även i den också populära skandinaviska versionen som kallas för 75 bollars bingo. Skillnaden är bara att antalet bollar är 90 i 90 balls bingo och det är 75 bollar i 75 balls bingo vilket är ganska logiskt. Normalt sett så har 90 balls bingo spelats främst i England och Australien men har nu även blivit väldigt populärt i de svenska online bingo rummen.

Hur fungerar 90 balls bingo

En 90 balls bingo bricka har 15 nummer. Det finns även rader man kan få som är både horisontella och vertikala och totalt så finns det 3 stycken som är horisontella rader och hela nio stycke som är vertikala. Horisontella menar man med rader som går på sidan och med vertikala så menar man rader som går uppåt eller neråt. Totalt sett så blir detta 9 rader gånger 3 som blir till 27 spelrutor. I dessa 27 spelrutor så finns det nummer i 15 av dessa som är på mellan 1 till 90. De vertikala raderna har alltid 5 nummer medan de vertikala raderna kan mellan 1-3 nummer. De vertikala långa raderna kan ha nummer på de olika raderna enligt tabellen som du hittar nedan.

  • Rad 1: 1-10
  • Rad 2: 11-20
  • Rad 3: 21-30
  • Rad 4: 31-40
  • Rad 5: 41-50
  • Rad 6: 51-60
  • Rad 7: 61-70
  • Rad 8: 71-80
  • Rad 9: 81-90

Vinna på 90 balls bingo

Det finns 3 olika sätt man kan vinna 90 balls bingo på när man spelar casino online eller en online bingo portal och de olika sätten man kan vinna på är antingen enradsvinst, tvåradsvinst eller fullt hus. Det hela är väldigt enkelt att avgöra då den som vinner enradsvinsten helt enkelt är den spelare i bingo spelet som först får en hel rad markerad och den som vinner tvåradsvinsten är den spelare som först får två hela rader markerade sedan finns det också rolls roycen av bingo vinster som är fullt hus och denna vinst går ut till den spelare som först får alla sina rutor markerade och denna vinst är den som ger ut mest pengar. Man kan även på viss spelportaler vinn jackpotts på 90 balls bingo om man får fullt hus och det är nästan alltid ett krav att jackpotten ges ut till den första spelaren som får fullt hus. Spelet fortsätter till att en spelare får fullt hus eller att 90 bollar ha spelats på bingon.