Variantbingo – Hur spelar man variant bingo?

variantbingoBingovarianten variantbingo spelas precis som vanlig klassisk bingo med en enda skillnad som är att när en spelare har fått 5 nummer i rad och vunnit så stannar spelet inte där. I variantbingo fortsätter spelet istället till någon har fått två rader, går vidare tills någon har fått tre rader och så vidare. Med andra ord spelar du med andra bingo spelare om en gemensam pott som dleas ut i ett par antal omgångar.

Annat intressant om variantbingo

Hur stor potten är avgörs precis som i klassisk bingo av hur många spelare som bidrar och hur många bingobrickor som har köpts. En annan sak som variantbingo brukar ha är en tidsintervall för varje spelomgång. Det innebär att när tiden har räknats ner och om ingen har fåtr 5 nummer i rad så går man vidare till nästa omgång där man nu istället ska få två rader för att vinna.

Variantbingons bingobrickor

När du spelar variantbingo så spelar du för det mesta på en bingobricka där det på en och samma bingobricka finns 3 brickor i ett med fem rutor åt varje håll, dvs en kvadrat formad bricka. Detta innebär också att variant bingo ger dig 5 vinstchanser istället för endast en som i klassisk bingo.

Spela variantbingo online

Om du ska spela variantbingo online rekommenderar vi att du först och främst väljer en bingosajt som kommer att bjuda dig på en gratis bonus utan insättningskrav så att du kan bli lite varm i kläderna, lära känna bingo hallen online och framförallt se till så att du har koll på hur denna bingovarianten fungerar till 100%.